5 neobhodnih: s pravo opremo boste kos tudi snegu in ledu na cesti! | Taho Center

5 neobhodnih: s pravo opremo boste kos tudi snegu in ledu na cesti!

Jesen nas te dneve še vedno razveseljuje s toplimi sončnimi žarki in prekrasnim vremenom. A ne zatiskajte si oči, kmalu bo tu zima. Z vsemi radostmi, ki jih prinaša skupaj s snegom, a hkrati tudi s številnimi manjšimi in večjimi težavami, ki nastanejo zaradi zimskega vremena ter z njim povezanimi razmerami na cesti.

Ne, tokrat ne bomo pisali o zimski opremi, ki jo določa in zahteva zakon.

Za njo smo namreč prepričani, da bo pravočasno poskrbljeno. Namesto tega bomo raje spregovorili par besed o tistih pripomočkih, ki v teoriji sploh niso nujni, v praksi pa vam lahko olajšajo marsikatero tegobo, povezano z zimskim letnim časom.

1. Trpežne rokavice za težja opravila

Kaj hitro se lahko zgodi, da boste na cesti naleteli na tehnične ali mehanske težave. Zagotovo si ne želite, da bi vas takrat zima ujela nepripravljene, npr. v cenenih mrzlih bombažnih rokavicah. Nameščanje verig in druga opravila bodo veliko bolj preprosta, če boste opremljeni s kvalitetnimi zaščitnimi rokavicami.

  1. Robustna podloga za klečanje

Še kako vam bo prišla prav pri menjavi pnevmatik, preverjanju tekočin ali pregledu opreme tovornjaka. Če boste “škrtarili” sedaj, vas bo vaše telo zagotovo sovražilo kasneje.  Podloga za udobno in varno klečanje/ležanje na trdih tleh, ki bo hkrati ščitila pred mrazom, vas bo varovala tudi v najhujših pogojih.

  1. Škornji “težkokategorniki”

Prav tako bodo vaše noge pred neusmiljenimi zimskimi razmerami ščitili tudi kvalitetni škornji, ki morajo hkrati zagotoviti tudi vso udobje, ki ga stopala potrebujejo na dolgi poti.

  1. Zanesljiva svetilka

Ne zaupajte opravil, povezanih z vzdrževanjem vozila na cesti, katerikoli svetilki, ki lahko “ugasne” povsem brez razloga. Potrebujete takšno, ki bo delovala kadarkoli, kjerkoli, ne glede na razmere.

  1. Trpežni trakovi in vrvi za pritrditev tovora 

V zimskih mesecih je še kako pomembno, da varnost svojega tovora ne prepustite cenenim vrvem za pritrjevanje. Izdelek višje kakovosti bo držal tovor na mestu ter kljuboval zimskemu mrazu več mesecev, morda tudi let. In ne bo vas pustil na cedilu takrat, ko ga najbolj potrebujete.

Torej pot pod noge  in hitro v trgovino s kakovostno opremo za poklicne voznike tovornih vozil!

Tudi v naši spletni trgovini lahko najdete veliko izdelkov, s katerimi si boste olajšali delo na poti – in to ne glede na letni čas!

Biti voznik tovornjaka na dolge razdalje nikakor ni enostavno. Potrebno je načrtovati pot, upoštevati urnike, voziti več ur skupaj … Še celo največji “silaki” se ne bodo uprli manjšemu udobju in drugim prednostim, ki ga lahko prinese s pametjo izbrana oprema za nemoteno delo.

Preverite pestro punudbo opreme za kopiranje tahografskih podatkov, tahografskih lističev in rolic, programsko opreme, map, slepih plošč in vrsto drugih pripravnih izdelkov za lažje delo in bolj učinkovito poslovanje. Vabljeni v trgovino!

Srečno pot na zimskih cestah vam želimo!