Zakaj se vam splača kupiti napravo za sledenje? | Taho Center

Zakaj se vam splača kupiti napravo za sledenje?

Bi radi v vsakem trenutku vedeli, kje se nahajajo vaša vozila in blago? Bi radi izboljšali upravljanje vašega voznega parka, učinkovitost voznikov, nadzor nad stroški goriva, povečali varnost?

S pomočjo GPS sledilne naprave boste lahko on-line preko računalnika ali mobilnega telefona videli trenutno lokacijo vseh vaših vozil in številne druge koristne podatke.

In kakšne prednosti vam prinaša nadziranja vašega voznega parka?GPS_Camera_TrackerGPS_Camera_Tracking

  • Izboljšali in pocenili boste komunikacijo z voznikom in nadzor nad njihovim vedenjem (ne bo vas več bolela glava zaradi visokih stroškov telefoniranja iz mobilnih telefonov)
  • Na ta način boste izboljšali tudi komunikacijo in produktivnost s strankami (stranki boste lahko prej in bolj točno sporočili čas dostave blaga, saj razpolagate s podatkom v vsakem trenutku)
  • Zmanjšali boste porabo goriva z optimizacijo poti, nadzorom vožnje in spremljanjem narave vožnje.
  • Zaradi učinkovitega obvladovanja vaših vozil iz pisarne boste lahko opravili več prevozov in tako izboljšali vaše poslovne rezultate.
  • Imeli boste manj dela s papirji in tako prihranili čas (vsak voznik preko ID-ključka dobi svojo identifikacijo, ki jo povežemo s sledilno napravo. To omogoča avtomatski potni nalog, izračun dnevnic, poročilo o opravljenih kilometrih in porabi goriva…)
  • S pomočjo sledilne naprave boste vozilo v primeru kraje lažje izsledili.
  • Izboljšali boste poslovno načrtovanje in sicer na osnovi zgodovinskih podatkov (poročila o predhodnih potovanjih, izbor najbližjega vozila za delo)
  • Zagotovili si boste večjo varnost s pomočjo alarmov (prvi premik, prihod/izhod iz območja, premik izven časovne tabele) preko SMS ali emaila

Izbirate lahko med številnimi sledilnimi sistemi

V Sloveniji lahko izbirate med široko paleto različnih sledilnih sistemov. Eden od njih je sistem SQ Track, ki ima veliko osnovnih in naprednih funkcij. Zelo pestro ponudbo cenovno različnih sledilnih naprav boste našli na portalu www.track.si.

Nekateri cestni prevozniki prisegajo na sistem CVS Mobile. Takole je zapisala Erika Škerjanc v svojem diplomskem delu, ko je obravnavala neko slovensko prevozno podjetje:

“V podjetju so se že pred nekaj leti odločili, da bodo poskusno uporabili CVS Mobile sledenje za tovorna vozila. Brez tega si dandanes sploh ne bi mogli več predstavljati dela tako disponenti vozil, kot tudi vsi ostali udeleženci v podjetju. CVS Mobile zniža stroške in poveča učinkovitost voznega parka. Rešitve za upravljanje voznega parka CVS Mobile združujejo najnaprednejšo tehnologijo in GPS – sledenje, navigacijo v vozilu, komunikacijo med vozniki in dispečerskim centrom in telemetrijski prenos podatkov o stanju vozila.” (Podjetje v cestnem prometu, diplomsko delo višješolskega strokovnega študija, Erika Škerjanc, junij 2011)

Sledenje postaja standard za upravljanje voznega parka. Če bi bili torej radi ob boku najboljšim v vaši panogi, vam vsekakor svetujemo takšno investicijo.