Kateri Garminov navigator je najboljši za vas? | Taho Center

Kateri Garminov navigator je najboljši za vas?

Z Garminovimi navigatorji boste hitreje, cenejše in bolj varno prišli do cilja. V tem članku bi vam radi pomagali, da boste lažje izbrali model, ki najbolj ustreza vašim željam ter potrebam.

Navigacijske naprave so vedno bolj iskan in za mnoge voznike praktično nepogrešljiv pripomoček na cesti. V Taho Centru vam ponujamo tri cestne navigacijske naprave Garmin, s pomočjo katerih se boste na poti izognili praktično vsem presenečenjem.

Garmin je sicer na slovenskem tržišču najbolj prepoznavna navigacijska znamka. Izdelki so enostavni za uporabo, učinkoviti in zanesljivi.

GARMIN 2557 – priljubljena GPS naprava z osnovnimi funkcijami

Čeprav gre za osnovni, nizkocenovni model, si je ta izdelek pridobil veliko privržencev, ki so ga na spletu zelo pozitivno ocenili.

Garmin 2557V napravi je naložen podroben zemljevid Evrope (45 držav) vključno s Slovenijo, Hrvaško ter južnejšimi državami. Navigacijska naprava ima program Lifetime za brezplačno doživljenjsko posodabljanje kartografije.

Napravi je priložen tudi sprejemnik za prometne informacije, ki omogoča izogibanje prometnim zastojem na cestah. Opozorila so prikazana na zaslonu ter povedo, koliko minut zamude lahko pričakujete – v primeru možnega obvoza vam ga navigator tudi ponudi.

Razumljiva navodila vas z uporabo prepoznavnih znamenitosti, stavb in semaforjev (npr: pri semaforju zavijte levo) vodijo kot prijatelj. Izdelek vas med vožnjo opozarja tudi o bližnjih restavracijah, trgovinah, bencinskih črpalkah, prikazuje hitrostne omejitve…

Podrobno o tem navigatorju si lahko preberete tukaj.

Garmin 760 – najbolj zanesljiv partner na vaši poti

garminGARMIN 760 je najbolj napreden navigator za tovorna vozila in vas bo zelo samozavestno vodil na vaši poti.

Odlikujejo ga številne inovativne funkcije, ki voznikom olajša potovanje do cilja. Na primer:

  • načrtovalnik potovanja – omogoča pripravo načrtovane poti z več vmesnimi točkami ter optimizacijo poti (idealno za dostavo z več postanki)
  • prikaz stroškov goriva in načrtovanje poti, na kateri bo najmanjša poraba
  • nastavljive omejitve hitrosti
  • opozarja na prepovedi in omejitve na cestah, tudi brez nastavljenega usmerjanja
  • usmerjanje se prilagaja izbranemu tovornemu vozilu – vozilu nastavite težo, višino, širino, dolžino in tovor.

Podrobno o vseh prednosti in funkcijah tega navigatorja si lahko preberete tukaj.

V čem je glavna razlika med GARMIN 760 in GARMIN 560?

GARMIN 760 in GARMIN 560 sta v veliki meri »sorodni duši«, saj imata enake praktično vse osnovne in napredne funkcije.

Glavna razlika med njima pa je velikost in kakovost zaslona. GARMIN 560 ima zaslon diagonale 12,7 cm in ločljivosti 480 x 272 točk, GARMIN 760 pa ima precej večji ekran (17,8 cm in ločljivosti 800 x 480 točk), kar omogoča bolj jasen in pregleden ogled podatkov iz katerega koli položaja v kabini. GARMIN 760 ima predvsem zaradi te lastnosti tudi nekoliko višjo ceno od svojega sorodnega izdelka s številko 560.

Oba navigatorja omogočata prostoročno telefoniranje, oba imata tudi glasovno upravljanje, kar pomeni, da se odzivata na vaše jasno izgovorjene glasovne ukaze.

Več o tem, kako zanesljiv partner na vaši poti je lahko GARMIN 560, si lahko preberete tukaj.