OPTAC – Učinkovito orodje za prevzem in hranjenje podatkov! | Taho Center

OPTAC - Učinkovito orodje za prevzem in hranjenje podatkov!

Spremembe in potrebe, ki zahtevajo uporabo digitalnih tahografov, predstavljajo velik izziv za prevozna podjetja in operaterje vseh voznih parkov, saj so v skladu z zakonom dolžni prenesti in hraniti podatke iz digitalnih tahografov in voznikovih (tahografskih) pametnih kartic.

Tudi če vaš vozni park morda še ne uporablja digitalne različice tahografov, jih boste morali namestiti na vsa novo registrirana vozila, ki jih boste uporabljali ali posojali drugim.

Na vas je torej odgovornost prevzemanja in hranjenja podatkov iz teh vozil.

Zakaj sploh potrebujete napravo za prenos podatkov?

Omenili smo že, da so se z uvedbo digitalnih tahografov za prevozna podjetja pojavile nekatere nove, spodaj opisane obveznosti::

  1.     Prenos podatkov z voznikove kartice najmanj vsakih 28 dni.
  2.     Prenos vseh podatkov iz digitalnega tahografa najmanj vsakih 90 dni.
  3.     Hranjenje podatkov najmanj 2 leti po preteku obdobja, na katerega se nanašajo. Več o tem preberite tukaj.optac3

Brez ustrezne naprave pa teh podatkov seveda ne morete prenesti.

Upoštevajte zakon in si obenem prihranite skrbi

V dandanašnjih kriznih časih moramo še kako paziti na vsak evro, zato raje dvakrat dobro razmislimo, kam bo šel naš denar. Če premišljujete o nakupu naprave, s katero boste zadostili zakonsko predpisanim shranjevanjem podatkov o aktivnosti vozila in voznika, potem upoštevajte tudi sledeče:

Zaslužite si, da za svoj denar dobite največ!

Zakaj ne bi razmišljanja rešitve glede prenosa podatkov prepustili kar strokovnjakom, vi pa svoj čas posvetite drugim pomembnim opravilom? V podjetju Taho Center smo s svojo ekipo prekaljenih in usposobljenih strokovnjakov pravi naslov, saj ponujamo profesionalno in celovito rešitev, s katero lahko voznikom in prevoznikom ponudimo na enem mestu praktično vse, kar potrebujejo za svoj tahograf.

Predstavljamo vam OPTAC – zanesljivo in profesionalno rešitev za prenos in shranjevanje podatkov

Optac je prenosna in zmogljiva naprava, ki je združljiva z vsemi odobrenimi tipi digitalnih tahometrov. Shrani kar do 20 popolnih prenosov iz OPTAC_600digitalnega tahografa (podatki za 20 let!) ali do 500 zapisov pametnih voznikovih kartic. Oblikovana je z namenom, da vam olajša uporabo digitalnih tahografov, ne glede na to, kje se nahajate vi ali vaši vozniki. Uporabljate jo lahko v pisarni, izven nje ali oddaljeno od baze.

OPTAC – Prilagodljiva rešitev na svetovnem trgu!

Upravljanje z OPTAC napravo je povsem enostavno, saj predstavlja združeno rešitev za pametne kartice in digitalni tahograf. Odlikuje se s 4 jasno označenimi tipkami, s katerimi se lahko odločate med 4 različnimi vnaprej programiranimi načini prenosa podatkov (prenos podatkov iz pametne kartice, delni ali kompletni prenos podatkov iz tahografa ter posebni prenos, kot je npr, prenos na USB ključ).

OPTAC deluje popolnoma samostojno. Napajata ga bateriji, zato za delovanje ne potrebuje računalnika ali tahografa. Ima odporno in robustno ohišje, zaradi česar ga lahko brez skrbi odložite na katerokoli ustrezno mesto.

Ta preprosta in stroškovno zelo učinkovita naprava vam omogoča, da varno prenesete, shranite in si ogledate vse podatke o aktivnosti voznikov in vaših vozil. Vedno več avtoprevoznikov zaupa napravi OPTAC in prepričani smo, da bo nakup le-te tudi ena izmed vaših boljših poslovnih odločitev!

Ne odlašajte – odločite se za vašega novega, vsestranskega in nenadomestljivega asistenta!

Več o izdelku OPTAC si lahko preberete v prvi tahografski spletni trgovini v Sloveniji (in na celotnem Balkanu), kjer ga lahko tudi naročite. Želimo vam še veliko varnih voženj!