Po sledeh prestižne logistične prireditve – sejma Transport Logistic v Münchnu | Taho Center

Po sledeh prestižne logistične prireditve – sejma Transport Logistic v Münchnu

TransportLogistic_foto1Največji in najpomembnejši sejem logistike, telematike in transporta na svetu ima že več kot 30-letno tradicijo in povezuje obiskovalce sejma s ponudniki najsodobnejših trendov in produktov ter inovativnih transportnih in logističnih rešitev iz celega sveta. Nihče, ki na omenjenem področju nekaj velja, si ne more privoščiti, da bi manjkal. Zato lahko z gotovostjo rečemo, da na sejmu predstavljajo vsa uveljavljena podjetja s področja cestne, železniške, pomorske in zračne logistike ter menedžmenta oskrbovalnih verig.

Najpomembnejši dogodek v logistični branži tudi v svetovnem merilu

Vsako drugo leto se torej na tem specializiranem dogodku zberejo najpomembnejša imena – vodilni evropski in svetovni igralci, ki v transportu in logistiki pišejo (nove) trende. Med sodelujočimi najdemo špediterje, prevoznike, strokovnjake in vplivne poslovneže iz transporta, logistike, industrije, trgovine, zastopnike logističnih, transportnih in trgovskih združenj, ponudnike številnih transportno-logističnih storitev ter snovalce najpomembnejših logističnih usmeritev.

»Sejem Transport Logistic je ključnega pomena za celotno področje logistike in sektorja oskrbovalnih verig v svetovnem merilu.«  Alexander Dobrindt, nemški minister za transport in digitalno infrastrukturo

Rekordno število razstavljavcev in obiskovalcev

Letošnji, že 15. mednarodni sejem po vrsti, je potekal od 5. do 8. maja na znanem münchenskem sejmišču. Sejem se je razprostiral kar na 110.000 kvadratnih metrih, in sicer na 9 razstaviščnih halah, prav tako pa je bil razstavljavcem na voljo tudi zunanji razstavni prostor.

Sejem je pokal po šivih: organizatorji se danes lahko ponosno pohvalijo z rekordno velikim številom obiskovalcev ter razstavljavccq5dam.web.570.570ev. Letos se je predstavilo 2050 podjetij iz 62 držav, sejem pa je v štirih dnevih obiskalo več kot 55.000 obiskovalcev iz kar 124 držav!

»Precejšen porast števila obiskovalcev, predvsem tistih iz tujine, poudarja pomen tega vodilnega mednarodnega sejma.« Stefan Rummel, generalni direktor sejma

Več kot 37% obiskovalcev in 45% razstavljavcev je pripadalo mednarodnim podjetjem, ki  so na sejmu poiskali priložnost za predstavitev na mednarodnem trgu, vlaganje v najnovejšo tehnologijo, določanje prihodnjih trendov ter širjenje svoje poslovne mreže.

»Uživali smo v številnih odličnih razpravah in navezali ogromno koristnih stikov. To so bili štirje zelo intenzivni in izjemno dragoceni dnevi!« Birgit Kastner-Simon, Dacsher

Kaj pa Slovenija?

Med številnimi tujimi zvenečimi imeni (Worldwide Freight Shipping, Contargo, DHL Express – Aviation …) je bilo tudi nekaj slovenskih podjetij.480x290_6.5.2015 pred zacetkom dogodka SSik (4)

Naj na tem mestu omenimo 3 predstavnike:

  • V Luki Koper so priložnost izkoristili za predstavitev zadnjih dosežkov pristaniške družbe (predstavili so tudi novo spletno stran) oziroma novih investicij v pristaniške kapacitete.
  • Slovenske železnice so predstavile svoj širok izbor zanesljivih, kakovostnih in cenovno konkurenčnih logističnih storitev v mednarodnem prometu.
  • Podjetje Actual I.T. pa se je pohvalilo s svojo lastno programsko rešitvijo PORT-Line, ki združuje vrsto informacijskih rešitev in storitev za podporo logističnim procesom.
Nasvidenje čez 2 leti?

V podjetju Taho Center želimo in upamo, da se bo na naslednjem sejmu povečalo tudi število slovenskih predstavnikov, saj verjamemo, da v naši deželi ne manjka svežih idej ter celostnih logističnih rešitev. Do takrat je še 2 leti časa, saj bo naslednji sejem potekal od 9 do 12 maja leta 2017. Se vidimo tam, kajne?!