TachoDrive 4 – profesionalna rešitev za prenos, arhiviranje in analizo podatkov | Taho Center

TachoDrive 4 - profesionalna rešitev za prenos, arhiviranje in analizo podatkov

V Evropi je že nekaj časa v veljavi enotna zakonodaja iz področja digitalnih tahografov, ki obvezuje lastnike vozil, da periodično analizirajtahoo in shranjujejo podatke o aktivnostih vozil in voznikov.

Kot najbrž že veste, je podatke iz voznikove kartice potrebno prenesti vsakih 28 dni, podatke iz digitalnega tahografa pa vsaj vsakih 92 dni. To vam brez pravega orodja lahko vzame kar precej dragocenega časa, ki bi ga brez dvoma raje namenili vaši primarni dejavnosti.

Obstaja več različnih možnosti, ki omogočajo vpogled v tahografske podatke in analizo le teh. Tako lahko podatke iz tahografa natisnete direktno na poseben tahografski papir, kar pride še posebej prav kot “izhod v sili” takrat, ko voznik pozabi svojo tahografsko voznikovo kartico. V vseh drugih primerih pa za branje tahografskih podatkov in podatkov iz kartice potrebujete posebno opremo.

V enem izmed prejšnjih člankov smo vam že predstavili OPTAC orodje za prevzem in hranjenje podatkov, tokrat pa vam predstavljamo

imageTachoDrive 4, novo generacijo profesionalnih orodij za prenos, analizo in shranjevanje podatkov!

TachoDrive 4 je optimalna rešitev za različne vrste organizacij, od prevoznih podjetij, operaterjev voznih parkov pa do tahografskih delavnic in nadzornih organov (policija, cestna inšpekcija, carina). Omogoča izpolnjevanje zakonskih zahtev v zvezi z arhiviranjem in analizo podatkov iz digitalnega tahografskega sistema ter zahtev, povezanih z zakonodajo o varnosti cestnega prometa ter o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev.

TachoDrive 4 – vodilni na svojem področju!

Orodje je plod razvoja prekaljenih strokovnjakov in je zaradi svoje enostavnosti, intuitivnosti in preproste uporabe med glavnimi igralci na tem področju. Združljivo je z vsemi homologiranimi digitalnimi tahografi in voznikovimi karticami, ki obstajajo na tržišču.

Bolj preprosto ni mogoče!truck-driver-thumbs-up

Ta moderna, vsestransko uporabna naprava je bila razvita prav za prenos podatkov iz digitalnih tahografov in voznikove kartice. Skupaj s TachoDrive konfiguratorjem, shranjenim na napravi, se napravo lahko na enostaven način nastavi za najrazličnejše prenose. Shraniti je možno 3 različne konfiguracije.

Podatke lahko preko vgrajenega čitalca prenesete direktno iz voznikove kartice, kot tudi iz masovnega pomnilnika tahografa (kabel je priložen). Čas prenosa podatkov pa je bistveno krajši kot prenos preko USB ključev, branje celotne kratice traja približno 1 minuto!

Po prenosu podatkov se le-te lahko takoj tudi analizira. Ravno tako lahko prikažete tudi pregled kršitev v zvezi s časi vožnje in časi počitka, kot tudi natančnejši pregled vsake posamezne kršitve.

Kvalitetni materiali ter vrhunska tehnologija zagotavljajo uporabnikom preprosto in učinkovito orodje za vsakdanje delo:
 • Ergonomsko oblikovana naprava je obdana z robustnim aluminijastim ohišjem, ki ščiti notranjo elektroniko pred mehanskimi poškodbami.
 • Ima membransko tipkovnico z 8 osvetljenimi tipkami, kar omogoča uporabo naprave tudi v slabih svetlobnih pogojih.
 • Podatki, grafi in analize se izpisujejo na visoko kontrastnem, barvnem LCD zaslonu velikosti 240×320 pik.
 • V primeru prenosa podatkov iz voznikove kartice ni potrebno, da ste v vozilu, saj ima naprava svoje lastno td1napajanje in ne potrebuje napajanja iz digitalnega tahografa. Opremljena je namreč z vgrajeno litijevo polimerno baterijo, ki zagotavlja dolgotrjno uporabo – pravilno delovanje najmanj 2 polna delovna dneva brez dodatnega polnjenja. Polnjenje baterije je možno prekotahografa (s pomočjo napetostnega pretvornika 12V ali 24V) ali preko USB vmesnika (računalnik ali 5V USB polnilnik).
 • Na vrhu naprave je reža, kamor se vstavlja pametna kartica za odčitavanje podatkov.
 • Na dnu pa sta dve vtičnici: leva za priklop kabla na digitalni tahograf in desna za polnjenje oz. povezovanje naprave prek mini USB – USB kabla (za potrebe prenašanja zbranih podatkov na osebni računalnik ali shranjevanje nastavitev naprave).
 • “Srce” naprave TachoDrive4 je zmogljiv 32-bitni mikroprocesor z ARM jedrom, ki ima zelo nizko porabo. Programska oprema mikroprocesorja ima vgrajen zapleten algoritem, ki omogoča ažurno analizo podatkov voznika za zadnjih 28 dni vožnje z vidika  pravilnosti in morebitnih kaznivih dejanj.
 • Na matični plošči je vgrajeno tudi MEMS tipalo, ki zagotavlja avtomatsko vrtenje zaslona naprave.
Izbirate lahko med 2 različnima modeloma, ki se razlikujeta glede na konfiguracijo programske ali strojne opreme

Na voljo sta vam:

TachoDrive 4 STD (standardna izvedba)
Idealno za mala podjetja! Ta ekonomska različica omogoča prenos podatkov iz:

– voznikove kartice, vstavljene v digitalni tahograf,
– voznikove kartice, vstavljene v TachoDrive 4 STD,
– masovnega pomnilnika digitalnega tahografa,
– omogoča tudi konfiguracijo naprave.

Več o TachoDrive 4 STD si lahko preberete tukaj, kjer ga lahko tudi naročite.

TachoDrive 4 PRO (profesionalna izvedba)

Za napredne uporabnike! Združuje vse funkcionalnosti naprave TD4, poleg tega pa omogoča še:TomTom-Tachograph

– opomnik obveznega prenosa podatkov iz voznikovih kartic in digitalnih tahografov
analizo podatkov iz voznikove kartice za zadnjih 28 dni (kršitve, grafično predstavitev, povzetek in poročilo z aktivnostmi).

Več o TachoDrive 4 PRO si lahko preberete tukaj, kjer ga lahko tudi naročite.

Pomembno! Nižjo različice programske opreme je možno nadgraditi v višjo z vnosom predhodno kupljene kode za nadgradnjo.

8 prednosti TachoDrive 4 v primerjavi s konkurenčnimi produkti
 • 2 v 1 naprava  (shranjevanje podatkov iz voznikovih kartic in digitalnih tahografov).
 • integrirani bralnik kartic omogoča branje voznikovih kartic, tudi tistih, ki niso last podjetja,
 • zagotavlja hitro branje podatkov brez napak,
 • mobilna in samostojna naprava (lastno napajanje, ogromen pomnilnik …),
 • ima vrstico napredka prenosa  podatkov, kakor tudi zvočno in vidno signalizacijo delovanja naprave,
 • zavidljiva odpornost proti poškodbam ohišja,
 • 512 MB pomnilnik omogoča odčitavanje do 10.000 voznikovih kartic ali 500 kompletnih prenosov iz masovnega pomnilnika tahografa ali pa kombinacijo obojega,
 • preprosto uporaba.
Prevozna podjetja, pozor! Olajšajte si delo in prihranite skrbi!

Če se ravno odločate, katero orodje za prenos podatkov bi bilo najboljše za vas, potem vam bodo zgoraj opisane prednosti naprave TachoDrive 4 prav gotovo v odločilno pomoč. Ne odlašajte, obiščite našo spletno trgovino in si zagotovite svojega prvovrstnega pomočnika TahoDrive 4 še danes. Pa varno na pot!