Vozniki, olajšajte si svoje delo! | Taho Center

Mapa za voznikaTako kot pri vsakem poklicu, ima urejenost pomembno vlogo tudi v avtoprevozništvu. Če ni reda, trpi celoten delovni proces. Vozniki cestnih težko kategornikov se v delovnem času rokujete s kopico osebnih dokumentov in dokumentov špedicije, zato je pomembno, da imate red na tem področju.

Verjetno ste že kdaj mrzlično iskali kakšen dokument in si ob tem mislili: »Kje za vraga imam ta papir? Pa ravno sedaj ga ne najdem, ko je potrebno!«

Takšnim nerodnim in stresnim situacijam se lahko izognete. Odlično orodje za nadzor nad papirji predstavlja vozniška mapa TruckerFILE, s pomočjo katere boste lahko prihranili precej časa in živcev. saj mapa omogoča učinkovito shranjevanje celotne dokumentacije.

Mapa za voznika je zanesljiva partnerka na vaši poti

Taho mapa, osnovni sistem Taho registratorja, je dovolj prostorna, da lahko vanjo shranite vse potrebne dokumente: prevozne listine, izpiske, šofersko kartico ali diagram diska. Še več, mapa za voznika vam bo s svojo preglednostjo omogočila hiter dostop do vseh dokumentov.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Več o tem si lahko preberete tukaj.

Že imate shrambo za tahografske lističe?

Zelo koristen pripomoček za avtoprevozniška podjetja je tudi arhivska mapa za shranjevanje tahografskih lističev. V Uradnem listu, v pravilniku o prepisovanju podatkov o delovnem času iz zapisovalnih naprav in vodenju evidence, je zakonsko določeno, da se morajo podatki iz evidenc hraniti na sedežu prevoznika najmanj dve leti po preteku obdobja, na katerega se nanašajo.

ČISTILNA KARTICATa pregledna arhivska mapa vam bo omogočila shraniti kar 1200 tovrstnih sestavnih delov tahografa. Več o mapi si lahko preberete tukaj.

S čistočo boste zmanjšali možnost za okvaro tahografa

Del urejenosti je tudi čistoča. V že prej omenjenem pravilniku je v devetem členu zapisano, da »vozniki hranijo tahografske vložke in izpise iz digitalnega tahografa ter ostalo dokumentacijo v vozilu tako, da se ta ne zamaže, da se ne izpostavlja sončni svetlobi ter da se ohrani čitljivost zapisov.«

Zelo pomembno je, da so kartica in kontakti čipa »brezmadežni«. Kajti, v nasprotnem primeru boste lahko pri vstavitvi šoferske kartice imeli bodisi probleme s kontakti ali pa bo nečistoča povzročila motnje v delovanju tahografa.

Zato vam svetujemo, da si priskrbite čistilno krpico, ki bo preprečila takšne težave. Več o tem proizvodu, ki je narejen iz mikrovlaken, si lahko preberete tukaj.

Še več praktičnih pripomočkov, dodatne opreme, opreme za kopiranje podatkov, navigacijskih naprav… lahko najdete tukaj.